Bezoek Sainte-Maxime in het zuiden van Frankrijk

Op maar een paar kilometer afstand van Port Grimaud en op maar 90 kilometer van het vliegveld van Nice in het midden van de Franse Riviera ligt het absoluut prachtige stadje Sainte-Maxime. Dit mooie plaatsje is een populaire bestemming voor koninklijke families van over de hele wereld, en zeker de Zweedse koninklijke familie. Het heeft een klassieke Franse stijl die erg goed voelt.

Sainte-Maxime French village

Toerisme is een van de grootste bronnen van inkomsten voor Sainte-Maxime. Het krijgt niet zo veel toeristen als de nabijgelegen steden Nice en Marseille maar degenen die naar Saint-Maxime reizen zullen zichzelf nooit tekortdoen van alles. Veel mensen die naar het gebied gaan vinden vooral plezier in het verkennen van de oude stad die gelegen is op slechts een korte rit van de haven. Hier zult u in staat zijn om jezelf te verwennen in allerlei winkels, bars, restaurants en de klassieke Franse markten.

Sainte-Maxime is een van de weinige Zuid-Franse steden die wel een rol in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog speelde. Het strand bij Sainte-Maxime was namelijk de focus van de aanval op het zuiden van Frankrijk. Sommige mensen kennen deze aanval als ‘Operation Dragoon’. Er zijn een aantal monumenten in de buurt van de haven, waar u in staat bent om respect te tonen aan de gevallen soldaten. In de oude binnenstad vindt u La Tour Carrée, een plek gebouwd in het begin van 1600 door monniken. Hier bouwde Napoleon kanonnen om Frankrijk te beschermen tijdens de Napoleontische oorlogen van de 19e eeuw.

Zoals eerder vermeld, diegenen die verblijven in Sainte-Maxime zijn gelegen op korte afstand van de steden zoals Nice en Marseille. Dit betekent dat zij in staat zijn om een aantal van de beste en de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk te bezoeken en hiervan te genieten zonder zich te onderwerpen aan de drukte van het stadsleven. Degenen die een kleine pauze van alles willen kunnen op de reguliere boten naar Port Grimaud en Saint-Tropez.

Gulf of Saint-Tropez

Als u richting Sainte-Maxime gaat kunt u meedoen aan allerlei activiteiten die gebonden zijn aan het strand. De stranden die zich uitstrekken over de gehele kust zijn wit en bijna onbedorven. U kunt meer doen dan alleen zwemmen en lekker in de zon liggen, namelijk een heel scala aan watersporten. Dit omvat onder andere waterskiën, jetskiën en zelfs zeilen.  

Degenen die houden van golf zullen blij zijn te weten dat er acht verschillende golfbanen in de omgeving liggen. Alles kan in niet meer dan dertig minuten met de auto bereikt worden. Dit maakt Sainte-Maxime de perfecte locatie voor een golfvakantie.

Sainte-Maxime-by-night