Een dag in Port Grimaud

De meeste mensen die “vakantie in Port Grimaud” horen denken aan een vakantie van ten minste twee weken. Maar ons stadje aan de zee is zeker ook perfect voor een dagtrip. Er zijn veel dingen om te ontdekken en uw dag kunnen vullen. Hier een aantal suggesties.

Natuurlijk is het eerste waar u aan denkt de schitterende stranden van het stadje. U kunt gemakkelijk een hele dag doorbrengen met het verkennen van de witte stranden aan de golf van St. Tropez. Er is altijd plek en het water is altijd warm. Er zijn ook boten te huur zodat u de kustlijn kunt verkennen en schaduwrijke baaien kunt ontdekken waar u het gevoel krijgt dat niemand anders daar ooit geweest is. U kunt gaan zwemmen en snorkelen op uw eigen tempo zonder de zorgen van een schema. Om het af te maken kunt u de prachtige zonsondergang bekijken vanuit uw boot of een romantische wandeling don langs te kust. Vreedzaam en relaxend, dit is de perfecte manier om de dag te besteden met uw geliefde in een prachtige omgeving.

Salins beach in Saint-Tropez

Als stranden niets voor u zijn, vrees dan niet! Port Grimaud heeft zo veel meer te bieden. Het gebied staat bekend om haar uitstekende wijnen dus waarom doet u geen tour langs de wijngaarden? Het zuiden van Frankrijk en zeker Port Grimaud krijgen de meeste zonneschijn. Dit betekend dat de druiven die hier groeien natuurlijk zoet zijn en een hoog alcoholgehalte hebben. De wijnen worden hier niet gerijpt dus ze zijn gemaakt om te verkopen op de lokale markt en gelijk van te genieten. Er zijn enorm veel wijngaarden in de buurt die proeverijen en tours aanbieden dus u moet alleen maar kiezen!

Vineyard in Cogolin

Bezoek het Domain de la Giscle in Cogolin, een dorpje nabij Port Grimaud

U kunt ook de stad zelf te verkennen. Het is een geweldige manier om de tijd door te brengen. Bezoek het mooie dorpsplein in de schaduw van grote bomen en omgeven door restaurants en bars. De markt wordt elke donderdag en zondag gehouden dus plan uw reis dienovereenkomstig om de vreugde daar te ervaren. Er zijn vele winkels en kunstgalerijen om te ontdekken evenals de St. Francis Assisi church. U kunt ook de heuvel op om het oude deel van het dorp te verkennen en het prachtige uitzicht op de omgeving. Eindig de dag met een lekkere maaltijd in een van de gezellige restaurants van Port Grimaud om een echt mooie herinnering te maken.

The castle of Grimaud on top of its hill

Natuurlijk kunnen deze activiteiten niet de hele dag duren, afhankelijk van hoe snel je het allemaal doet. Echter, je kunt mixen en kijken wat u beter past. Ga op een wijngaard en wijnproeverij tour, ga dan naar de markt om uw favorieten in te kopen. Ontdek de oude stad en ga naar het strand als het te warm is.  De mogelijkheden zijn eindeloos, en je zal zonder twijfel iets vinden waar je van genieten kan.