Een uitstapje naar Saint-Tropez

Saint-Tropez, gelegen in het departement Var, in de regio Provence Alpes-Côte d’Azur, is een Franse gemeente die internationaal bekend staat om haar paradijselijke stranden en de wereldsterren. We hebben het hier inderdaad over een vermaarde kustplaats aan de Côte d’Azur die een grote populariteit geniet onder de leden van de Europese- en Amerikaanse jetset. Saint-Tropez… ouderwetse charme, luxe en stranden. Een van de te bezoeken attracties is natuurlijk de drukke haven waar de je de meest luxueuze jachten kunt bekijken.

Heb jij ook zin om deze charmante buurgemeente van Port Grimaud te gaan ontdekken? Ga dan op avontuur en ontdek de vele facetten van Saint-Tropez!

Dorp Saint Tropez

Wat informatie over Saint-Tropez

Dit dorp is zonder enige twijfel één van de meest gewilde bestemmingen in Frankrijk. De gemeente met een oppervlak van 11 vierkante kilometer, herbergt meer dan 4000 inwoners die ‘Tropéziens’ heten en het stadje wordt ook wel kort ‘St-Trop’ genoemd. Het ligt aan de Zuidoostelijke kust van de Var. Het heeft 12 kilometer kustlijn en zes stranden, te weten: het grote strand ‘Bouillabaisse’, ‘Graniers’, ‘La Mouette et des Salins’, ‘Canebiers’, ‘Ponche’ en ‘Fontanette’. Saint-Tropez is DE badplaats van de Côte d’Azur, en misschien wel van Frankrijk.

Waar overnachten?

Om de drukte van Saint-Tropez te vermijden stellen we je voor om liever in Port Grimaud te blijven. Het is er rustiger en net zo authentiek en luxueus. Bekijk de lijst met appartementen en huizen die via ons worden verhuurd.

Hoe kom je er?

Je reist naar Saint-Tropez per auto, boot en trein… Als je met de auto komt raden we je aan om via Croix Valmer te rijden. Die route is een stuk minder druk.

Het is goed om te weten dat het wat lastiger is om in het hoogseizoen en in de weekends met de auto naar St-Tropez te rijden. Pak daarom liever de boot vanuit Port Grimaud. Die vertrekt ieder uur vanaf de ‘place de l’Eglise’  tussen negen uur ‘s ochtends en zes uur ‘s avonds vanuit Port Grimaud en tussen 09:40 en 18:40 uit Saint-Tropez. Reken op €6,70 voor een enkeltje voor volwassenen en de helft voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar, €12 voor een retour voor volwassenen en €6,70 voor de kinderen.

Wat te doen en te bekijken?

Er is zoveel te doen in Saint-Tropez dat een eenmalig bezoek niet genoeg is om alles te ontdekken. Hieronder enkele ‘must-see’s als je een uitstapje maakt naar de mooiste badplaats van Frankrijk. In de haven begin je met een wandeling langs de haven en geniet van het zicht op vissershuizen, de luxueuze jachten, de restaurants en boetieks… helemaal iets anders dan bij jou thuis dus! Verken daarna de smalle straatjes van het stadje zelf.

De verslaafden aan het shoppen zullen echt aan hun trekken komen in de vele luxe boetieks die Saint-Tropez rijk is. Kunstliefhebbers zullen een bezoek aan het museum ‘Annonciade’ niet overslaan. Het museum bevindt zich naast het VVV-kantoor aan de haven. Het museum was ooit een kapel, maar is nu een kunstgalerie met werken van Signac en Matisse, één van de mooiste in Frankrijk! Via het Garezzoplein komt je langs het niet te missen Château Suffren. We vermelden hierbij dat het aan het einde van de 15e eeuw werd gebouwd en zeker een bezoek waard is.

Zeg je Saint-Tropez, dan zeg je natuurlijk… strand! Het is inderdaad bijna ondenkbaar om bij een bezoek aan Saint-Tropez de zeldzaam mooie stranden over te slaan. En dat geldt zeker voor ‘Mouette et des Salins’.