Een week in Port Grimaud

Wanneer u ons mooie stadje komt bezoeken zult u gelijk zien dat er nog veel meer in de omgeving liggen. We raden u aan om eerst Port Grimaud te bezoeken maar moeten wel toegeven dat sommige andere stadjes zeker de moeite waard zijn. Dus als u een week of langer blijft zijn hier een aantal plaatsen die u kunt bezoeken wanneer u klaar bent met ons mooie stadje.

1- Cavalaire

cavalaire

Een half uur rijden van Port Grimaud, Cavalaire-sur-Mer is een oude Griekse kolonie die Heraciea Caccabaria genoemd werd. Het is nu een stad rond toerisme en de haven, dus je kunt er zeker goed de tijd doorbrengen. Het is bekend om zijn mediterrane landschap en mooie wandelpaden met een prachtig uitzicht. Het is ook een zeer populaire duikplek, want er zijn een tiental scheepswrakken te verkennen. Dankzij zijn 4 km aan witte zandstranden bent u vrij om te picknicken, zonnen, zwemmen en genieten van een groot aantal activiteiten, zoals waterskiën, zeilen en nog veel meer. Alle apparatuur is beschikbaar om te huren vanuit de nautische basis.

2- Rayol Canadel

Plage de Rayol Canadel

Op ongeveer 35 minuten rijden van Port Grimaud, Rayol Canadel is de droom van een botanicus tot leven gekomen. Het is gevuld met meer dan 400 soorten planten uit de hele wereld geïmporteerd, die 80% van de gemeentelijk gebied bedekken. Er zijn 5 stranden van fijn wit zand voor u om te genieten en te verkennen. Iedereen kan genieten op het Domaine du Rayol, middelpunt van de stad waar de mensen een grote variëteit aan mediterrane planten het hele jaar door kunnen vinden.

3- Le Lavandou

Le Lavandou

Een 45-minuten rijden van Port Grimaud, Le Lavandou is wellicht het meest bekend voor het vieren van Kerstmis op 31 juli met een prachtige optocht. De lokale donderdagochtend markt is ook erg populair en leuk om te ontdekken. Er is ook de fontein route te ontdekken, met 13 fonteinen om te bewonderen, samen met uitleg van hun betekenis en de geschiedenis aan de hand van een gids. Het hoogtepunt van de stad is echter zonder enige twijfel de 12 stranden met elkaar verbonden door een treintje. De stranden ‘. Kunstliefhebbers zullen genieten van het spoor van de Schilders ‘, waar ze het uitzicht dat de meest beroemde Franse neo-impressionisten geïnspireerd kunt bewonderen. Lavandou is een stad waar iedereen iets inspirerends en verrassends zal vinden.

4- Sainte-Maxime

Sainte-Maxime

Op 20-minuten rijden van Port Grimaud ligt Sainte-Maxime, een stad met veel te bieden. De Middellandse Zee biedt 6 km van fijne zandstranden waar u kunt ontspannen en genieten van een breed scala van aquatische activiteiten, waaronder boottochten. Aan de zuidelijke kant, kunt u veel wandelpaden met prachtig uitzicht op Saint-Tropez vinden. Voor de liefhebbers van kunst en architectuur, het dorp zelf heeft zijn Art Deco stijl van de jaren 20 behouden. Rondleidingen worden aangeboden en zullen u toelaten om deze prachtige stad vanuit het perspectief van een bewoner te ontdekken.

Dus daar heb je het, vier mooie steden naast onze eigen om te bezoeken als je naar onze kustregio in het zuiden van Frankrijk komt. Veel reisplezier!