Een weekend in Port Grimaud

Soms wilt u uw accu bijvullen en is alles dat nodig is een lekker weekend weg. Voor dit doel is Port Grimaud de perfecte bestemming. Er zijn veel activiteiten voor u en dat alles in een prachtige omgeving en een relaxte atmosfeer. Hier zijn een aantal ideeën om uit te voeren in Port Grimaud in een weekend.

Hoewel deze tijd van het jaar niet is  wat men zou overwegen als « strandweer » zijn er nog tal van dingen te doen en te ontdekken. Bijvoorbeeld, het Grimaud se met en scène theaterfestival vindt elke maand plaats gedurende de herfst en winter. Er zijn ook blues nachten waar diverse lokale blues bands spelen, sprookje lezingen, muziekavonden waar de lokale muzikanten hun talent tonen, etc. Er zijn uiteraard feesten, zoals Halloween, Advent avond, en nieuwjaarsnacht. Misschien wel de mooiste is echter de Viering van het Licht, gehouden op 4 december Op deze avond lijkt het hele dorp te gloeien want iedereen steekt kaarsen aan en plaatst deze op hun vensterbanken. Het is echt een prachtig gezicht. Er zijn gebeurtenissen van deze soort gedurende de hele herfst en winter, ondanks het koudere klimaat tijdens deze tijd.

De viering van licht

De viering van licht wordt gehouden op 4 December 2015

Net als met elk stadje aan de zee wordt het echt leuk in de lente en zomer. Lenteavonden zijn vol met literaire, muzikale en artistieke ontdekkingen, evenals meer unieke evenementen. In mei is er bijvoorbeeld een Harley-Davidson festival dat drie dagen plaatsvindt. Er is een boekenevenement voor drie dagen in Juni en uiteraard is er met midzomer een fantastische vuurwerkshow op 23 juni. De zomer bevat ook veel culturele evenementen. Bijvoorbeeld het Grand Bal op Bastille dag (14 juli) is extreem populair, evenals Les Grimaldines, een werelds muziekfestival met shows elke week in juli en augustus. De muzikale avonden van de herfst en winter gaan door zonder onderbreking, en het theaterfestival wordt vervangen door de producties die het kasteel met uitzicht op de stad als theater gebruiken. De gehele maand september gebeurt het zeer populair Salon des Peintres die het talent van lokale kunstenaars tentoonstelt. Tot slot nemen we afscheid van de zomer met het traditionele feest van de aartsengel Michael.

Salon des Peintres - fall 2015

Zoals u kunt zien zijn er veel dingen die het hele jaar rond gebeuren. U hoeft alleen de kalender te bekijken en u kunt zien wat er voor u is. Elk moment van het jaar zal er wel iets moois gebeuren dat u interesseert. Het zal niet altijd strandweer zijn, maar er gebeurt wel altijd iets in Port Grimaud. Kom en ontdek het plezier van ons stadje aan de zee, blijf en geniet van een prachtige avond met de mensen waar u van houdt en ga terug naar huis met een fris gevoel. U heeft alleen een weekend met ons nodig. Wanneer u ons bezoekt staan wij voor u klaar om u te verwelkomen en een prachtige tijd voor u te verzorgen.