Eigenaren van vakantiewoningen: 4 tips om het meeste te krijgen uit een kleine ruimte

Veel van ons hebben vaak gedroomd over het bezitten van een vakantiewoning in de Franse Riviera. Dat idee heeft u toen misschien weggedaan als iets voor rijke mensen en bekende mensen. In realiteit is het zeker wel te betalen om een woning te bezitten in of nabij St-Tropez. Als een villa niet in uw budget past zijn er altijd nog appartementen die een stuk goedkoper zijn. De sleutel hiervan is organisatie. Dus hier zijn 4 tips om een kleine ruimte te organiseren:

1. Focus op functionaliteit

lit d'enfant avec rangement intégré

Richt altijd op functionaliteit in uw meubels. Wees gericht want dit betekend niet dat u iets aan de stijl moet doen. Streven naar functionaliteit betekent gewoon om ervoor te zorgen dat uw meubilair zo nuttig voor u als dat het aantrekkelijk is. Bijvoorbeeld, in plaats van het kopen van een bank, koop een ligbed of een bank – iets wat je kunt veranderen in een extra bed. U kunt ook een bed hoog maken zodat je bakken eronder kunnen zetten voor het eenvoudig opbergen zonder rommel, of zelfs een bed met ingebouwde lades, om dezelfde reden te kopen. Als het kopen van een nieuw bed geen optie is dan kunt u altijd kiezen voor een bed ophogers die hetzelfde effect hebben voor maar een fractie van de kosten.

2. Denk verticaal

étagères jusqu'au plafond

Een van de meest voor de hand liggende oplossingen voor het organiseren van elke ruimte zijn rekken. Planken nemen niet veel ruimte in beslag en kunnen een breed scala van dingen bergen, alles van boeken tot planten en snuisterijen. Echter, zorg ervoor dat een wandrek hoog genoeg is om het plafond te bereiken kopen. Dit uiteraard kun je meer dingen op te slaan in dezelfde hoeveelheid ruimte, maar het creëert ook de illusie van hoge plafonds want het trekt het oog naar boven. Als een eenheid te omvangrijk is en u bent een beetje een klusjesman, kunt u planken direct bouwen in uw muur. Gewoon ervoor zorgen dat uw planken zo hoog gaan als ze kunnen, om zo het oog naar boven te trekken en de illusie van de hoge plafonds te creëren.

3. Houd opties beschikbaar

meuble-roulant-port-grimaud-cuisine

Ga voor meubilair dat u gemakkelijk kunt verplaatsen en zelfs wegstoppen als het zou moeten. Denk aan kastjes in de keuken met wielen eronder, welke gebruikt kunnen worden om kruiden en specerijen weg te zetten of andere dingen! Keukenkarretjes zijn ideaal voor dingen die u vaak gebruikt en om deze te laten zien. Vouwbare tafels en keukeneilanden passen ook in deze categorie want ze kunnen extra ruimte creëren waar nodig en ruimte besparen als ze niet langer nodig zijn.

4. Hang alles op

patères

Wanneer u in een kleine ruimte woont zijn haken en opslagrekken uw beste vriend. Plaats een paar haken nabij de voordeur om sleutels, jassen, tassen en alle andere dingen op te hangen die anders aan een kapstok zouden hangen. Hang opslagrekken of schoenenzakken aan uw deuren. Dit stelt u in staat om kabels, schoonheidsproducten of andere dingen op te bergen die anders de ruimte rommelig maken.

Dus dit is het! 4 tips om uw kleine ruimte te organiseren en maak uw droom nu waar van het bezitten van een vakantiewoning in de Franse Riviera.