Franse Riviera: wat voor vastgoed is het beste voor u?

De aankoop van een vakantiehuis in de Franse Riviera is een beslissing die u erg serieus moet nemen. Eén van de belangrijkste beslissingen is het type vastgoed dat u wilt kopen. U kunt er zeker van zijn dat onze agenten hier bij de Boutemy Agency er voor u zijn om u bij elke stap te helpen. Om het proces nog makkelijker te maken zijn hier een aantal hoofdpunten waar u op moet letten wanneer u erover denkt om een vakantiehuis aan te kopen

1. Stel uw budget vast

Dit is vanzelfsprekend. Uw budget vaststellen stelt u in staat om te weten welke huizen binnen uw bereik vallen en welke niet en misschien of het kopen van een huis in Saint-Tropez wel goedkoper zal zijn voor u. Onze agenten bij de Boutemy Agency kunnen met elk budget werken (dit gaat vanaf €165.000 tot wel een aantal miljoenen euro’s) in de regio van Port Grimaud.

2. Ken uw behoeften

Studio in het hart van Port Grimaud

Studio in het hart van Port Grimaud

Na uw budget te hebben vastgesteld moet u uw behoeften vaststellen. Heeft u kinderen die met u op vakantie gaan of gaat u op vakantie in een grote groep? Als dat zo is kan een huis meer geschikt zijn dan een flat, aangezien er meer ruimte is. Echter als u van plan bent om in uw vakantiehuis voor korte periodes te verblijven kunt u heel comfortabel wonen in een flat. Heeft u te maken met verminderd mobiliteit of iemand die op vakantie gaat met u? Als dat zo is, zou een huis zonder verdieping of een flat op de begane grond het meest geschikt voor u zijn. Wij raden u aan om een lijst van uw behoeften op te stellen zodat u uw agent kan laten zien om hen te helpen om het perfecte vakantie huis te vinden.

3. Zorg ervoor dat uw aankoop voor u werkt

De eigenaren verblijven maar een paar weken per jaar in dit prachtige huis en verhuren het de rest van het jaar.

De eigenaren verblijven maar een paar weken per jaar in dit prachtige huis en verhuren het de rest van het jaar.

U zult wel denken “ik verblijf maar een paar weken in Port Grimaud, ik hoef toch geen huis te kopen?”. Alhoewel dit waar is, is het kopen van een huis vaak voordelig voor u, zelfs als u maar een gedeelte van het jaar van dit huis gebruik maakt. Als u bijvoorbeeld een huis bezit, kunt u het verhuren wanneer u het niet gebruikt. Een huis bezitten betekend ook dat u altijd ergens kunt verblijven als u op vakantie wilt gaan. U hoeft zich geen zorgen te maken over de beschikbaarheid in hotels of het feit of het hotel wel geschikt zal zijn. Een vakantiehuis bezitten neemt deze zorgen weg voor u en zorgt ervoor dat u altijd ergens kunt verblijven, met een zeker gevoel over de kwaliteit van het verblijf.

Uiteraard zijn dit slechts richtlijnen en weet alleen u zelf goed genoeg om te beslissen wat voor soort aankoop goed voor u is. Hopelijk helpen richtlijnen u de perfecte vakantiewoning in het zuiden van Frankrijk te kiezen. Onze agenten hier in de Boutemy Agency kijken uit naar het vinden van de ideale woning voor u, of het nu een aankoop of een huur betreft zodat u de perfecte vakantie kan hebben in en rond Port Grimaud met uw dierbaren.