Huren in Port Grimaud

Het onroerend goed in Port Grimaud heeft een bijzonder kenmerk: bijna 98% van de bewoners zijn eigenaar en 2% zijn huurder.

Je moet weten dat Port Grimaud allereerst een vakantiebestemming is waar men, vooral in de zomer, heerlijke dagen kan doorbrengen.

Met zo’n 2000 steigers worden er in dit waterrijke stadje heel veel watersportliefhebbers blij gemaakt. Deze mensen willen er ook vaak onroerend goed kopen om daar tijdens weekends of vakanties van hun pensioen genieten. Er wordt dus, zogezegd niets verhuurd op jaarbasis, zoals wel in de rest van Frankrijk het geval is: volgens een studie van het Insee was dat 57,7% in 2014.

Bij hoge uitzondering biedt onze makelaardij een verhuurperiode van minimaal 3 maanden aan, maar dat komt eigenlijk maar zelden voor.

Port-Grimaud-grachten

De huizen en appartementen die wij exclusief op onze site te huur aanbieden zijn vaak van eigenaren die er zelf enige weken per jaar gebruik van maken en voor de rest van het seizoen kunnen verhuren.

Wat betekent dat voor de vakantiegangers?

Nogal wat, want er is toch een zeker verschil tussen het verhuren van onroerend goed dat bedoeld is voor verhuur en dat soms ook de eigenaar zelf wordt gebruikt.

Een woning waar de eigenaar zelf vaak verblijft, is in de regel in perfecte staat want huizenbezitters ‘investeren’ in hun bezit door het naar eigen smaak in te richten en te decoreren.

Bovendien gaan deze eigenaren vaak eerder over tot onderhoudswerk en daardoor bevinden die accommodaties die wij op onze site te huur aanbieden zich vaak in uitstekende staat.

Voor de huurder betekent dat die in een perfect appartement of huis in idyllische sfeer kan verblijven.

Port Grimaud bevalt zo goed dat wij ieder jaar weer dezelfde vakantiegangers met hun gezin of vrienden terug zien.

Port-Grimaud-Kust

Wij hebben reeds een artikel gewijd aan vakantieverhuur in Port Grimaud. Als u dat hebt gelezen weet u welke stappen u moet ondernemen (aanbetaling, schoonmaak, duur van uw verblijf…).

U vindt alles over de huurmogelijkheden op boutemy.net  onder het hoofdje  ‘vakantiewoningen’.

Om uw droomhuis of -appartement snel te vinden kunt u met behulp van verschillende zoekcriteria aan de gang (huis, appartement, met of zonder aanlegsteiger), de wijk (Grimaud of Port Grimaud) en het gewenste oppervlak.

De beschikbaarheidsdata staan op het informatieblad vermeld. U hoeft ons dan alleen nog maar te bellen voor de weektarieven om u reservering te bevestigen.