Les îles d’Or – Nederlands – Boutemy Blog

Les îles d’Or, of in het Nederlands ‘De Gouden Eilanden’ zoals ze soms worden genoemd is een groep eilanden net van de kust van zuidoost Frankrijk, naast de middellandse zee. Ze zijn makkelijk te bereiken en ver van het blitse van de Franse Riviera wat resulteert in het feit dat Les îles d’Or een populaire bestemming zijn voor veel toeristen die even weg willen van het drukke stadsleven.

Zoals ik eerder al zei zijn er eigenlijk vier eilanden die samen Les îles d’Or vormen. U kunt daarentegen maar drie van de vier echt bezoeken. Eén van de eilanden, toevallig ook de kleinste, kan niet worden bereikt. Dat betekend dat u geen tripje kunt nemen naar Les îles du Bagaud.

Porquerolles

Porquerolles

Dit is het grootste eiland in van de eilandengroep. Het is ook een van de meest populair eilanden voor de toeristen aangezien deze het makkelijkst is te bereiken vanuit Frankrijk. Ongeveer 80% van dit eiland is aangewezen als een nationaal park. Dit betekent dat het grootste gedeelte van Porquerolles momenteel onderontwikkeld is. Dit maakt de plaats absoluut fantastisch voor degenen die willen wandelen door de natuur. In het zuiden van het eiland vindt u prachtige, dreigende kliffen. Het noorden is waar u in staat bent om te ontspannen op de stranden. Er is een dorp op Porquerolles dat een waar genot zal zijn voor u om te verkennen. Ik stel voor dat u een kijkje neemt in de kerk tijdens het lopen rond het dorp. Het is prachtig. Een groot deel van het eiland is gewijd aan wijngaarden. Als je hier in de zomer bent dan kunt u in staat zijn om het Jazz Festival dat elk jaar plaatsvindt bekijken.

Port-Cros

Port-Cros

Port-Cros : foto van Franco Caruzzo

 Dit eiland is erg klein. Op het moment is het grootste deel van het eiland onderdeel van een nationaal park. Het heeft wel erg veel historie.  Bijvoorbeeld; Er zijn aanwijzingen dat op dit eiland zich een romeinse kolonie bevond. Het eiland kwam ook regelmatig onder aanval van piraten. Als gevolg hiervan kunt u ter plaatse een paar verdedigingswerken vinden rond het gebied. Port-Cros speelde ook een belangrijke rol bij de geallieerden aanval op Provence tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je gaat om te reizen naar Port-Cros, en ik stel voor dat je doet, dan zorg ervoor dat je een camera op sleeptouw zoals u zult willen veel foto’s te nemen.

Ile du Levant

Île du Levant

Dit eiland is iets anders van de andere twee. Ten eerste is het een militair eiland (de andere twee eilanden zijn privaat bezit). Dit betekent dat je niet altijd op het eiland kan komen. Het dorpje dat zich op dit eiland bevindt is ook een nudistenkolonie. Het is zelfs zo dat het de eerste plaats ter wereld was speciaal voor nudisten, dus als zoiets echt niet voor u is dan moet u hier niet heen gaan. Naakt zijn wordt van je verwacht in de meeste locaties daar. Het gebied is best relaxed en geeft een goed gevoel aan de bezoekers, maar als u uzelf niet goed thuis voelt in de nudistenwereld kunt u hier beter niet komen.