Ontdek Porquerolles

Voor diegenen die verblijven in Port Grimaud voor de vakantie, raden wij aan een trip te doen naar Porquerolles.

Porquerolles is een van de vier eilanden die een groep vormen genoemd Les Iles d’Hyères, of ‘De Gouden Eilanden’ zoals veel mensen ze liever noemen. Porquerolles is de grootste van de vier eilanden. Het is ook het eiland dat het dichtste bij Frankrijk ligt. Dit maakt het immense populair voor toeristen. Als u richting Porquerolles gaat met de Franse Riviera in gedachten, denk dan nogmaals. Het grootste deel van Porquerolles is onontwikkeld (hier komen we zo op terug). Dit betekend dat het eiland voornamelijk voor de personen is die van puur natuur houden en gewoon een mooi eiland willen verkennen.

wild nature in Porquerolles

De meest recente geschiedenis van het eiland begon in 1820. Het was in deze tijd dat het dorp op het eiland, die nog steeds bestaat tot op deze dag, werd opgericht. Het dorp groeide op een vrij constante snelheid door de jaren heen. Het is nog steeds vrij klein (slechts 200 mensen zijn permanente bewoners van het eiland), maar het bevat wel een vrij prachtige kerk en een vuurtoren. In 1912 kocht een man die bekend staat als Francois Joseph Fournier het eiland voor zijn vrouw. Op dit moment was ongeveer 500 acres van het eiland gewijd aan wijngaarden. De wijn die werd geproduceerd op dit eiland was de eerste die worden aangemerkt als « vin des Côtes de Provence ‘, en zoals elke wijnliefhebber u zal vertellen; dat is een vrij goede wijn.

De Fransen wilden de schoonheid van het eiland behouden. Daarom kochten ze 80% van het eiland in 1971. Daarvan maakten ze een nationaal park (de andere helft is op het eiland Port-Cros). Er is absoluut geen activiteit toegestaan in het nationale park. Dit betekent dat degenen die het eiland bezoeken alleen puur natuur tegenkomen en de echte schoonheid ervaren. Er zijn prachtige bossen om door te lopen, kliffen om mooie uitzichten te krijgen en prachtige stranden om op te relaxen. Het is werkelijk mooi.

Porquerolles by night

Alleen maar omdat het dorp is klein is betekent dat niet dat er niet veel te doen is. Zoals vermeld heeft het eiland Porquerolles een vrij relaxte sfeer. Er is geen drukte hier, zelfs in de hoge toeristische seizoenen. De cultuur is erg anders van het vasteland van Frankrijk. Voor mij heeft Porquerolles een bijna ‘klassiek’ Frans gevoel. Er zijn fantastische plaatsen om te eten, prachtige plekken om te drinken, en een prachtig landschap om uw ogen op los te laten. Als u naar het strand gaat tijdens de zomer kunt u misschien zelfs ‘Jazz á Porquerolles’ zien, een Jazzfestival dat sinds 2010 elk jaar in de zomer wordt gehouden op het eiland. Het trekt redelijk bekende artiesten aan die op het podium verschijnen gedurende het festival.