Plan je vakantie in Port Grimaud

Port Grimaud, een gezellig stadje, is een erg gewilde bestemming voor fans van de Middellandse Zee, het strand en de watersport en waar je het tijdens je vakantie maar voor het kiezen hebt: feestelijk druk dankzij het nabijgelegen Saint-Tropez, sportief of ontspannend met het hele gezin in een beschermde omgeving.

Met bijna evenveel aanlegsteigers als accommodaties wordt Port Grimaud vooral uitgekozen door bootliefhebbers.

Er zijn echter ook talloze uitstapjes te maken in de directe omgeving en onze gasten genieten ook graag van het middeleeuwse Grimaud.

middeleeuwse Grimaud

Voor alle duidelijkheid: Port Grimaud valt onder de gemeente Grimaud in het departement Var (83).

We hebben het rijke erfgoed van Port Grimaud met een levendige cultuur al beschreven in talloze blogs. Lees die vooral door bij de voorbereiding van je verblijf in ons Provençaalse stadje.

In dit artikel gaat het meer over de praktische aspecten van je verblijf: hoe reis je naar Port Grimaud, hoe verplaats je je in het stadje, waar zijn de winkels…

Port Grimaud

1. Hoe reis je naar Port Grimaud?

Neem je het vliegtuig dan kom je aan op één van de dichtbijgelegen luchthavens: Nice-Côte d’Azur (anderhalf uur met de auto) of Marseille-Provence (2 uur rijden). Als je niet met eigen vervoer bent, kun je een auto huren op de luchthaven en die direct gebruiken om verder te reizen.

2. Hoe verplaats je je in Grimaud en Port Grimaud.

Aangezien bepaalde gebieden alleen voor voetgangers zijn bedoeld, raden we je aan van een auto gebruik te maken voor het afleveren van je bagage en de dagelijkse boodschappen en/of een fiets voor het gemak.

Je kunt ook het toeristentreintje nemen, de bus of de watertaxi; ‘fluisterbootjes’, die varen op elektriciteit uit de zonnepanelen op het dak.

En dan worden er ook nog veerdiensten vanuit Port Grimaud naar de naburige havens onderhouden (waaronder ook Saint-Tropez). Maar, om niet altijd afhankelijk van de dienstregeling te zijn, hebben de meeste gasten ook graag een auto bij de hand.

3. Waar zijn de winkels in Port Grimaud?

Alle noodzakelijke winkels voor een comfortabele vakantie vind je in Port Grimaud zelf. Er zijn ook talloze restaurants (waaronder ‘Café Telline’ dat het hele jaar door geopend is), mode- en schoenenwinkels, boetieks die van alles verkopen, een ijssalon, bootverhuur, makelaardijen, maar ook een bank, een tabakswinkel, een kruidenier en een kleine supermarkt.

4. Waar haal ik de dagelijkse boodschappen in Port Grimaud?

We hebben net de kleine supermarkt in Port Grimaud genoemd, maar je kunt ook naar de ‘Géant Casino’ in La Foux (op 5 minuten van Port Grimaud) of de ‘Leclerc’ in het buurdorp Cogolin (8 minuten met de auto).

Voor de groenten raden we je de ‘Grand Frais’ in Cogolin aan en natuurlijk onze Provençaalse markten. Er worden twee keer per week markten gehouden in een van de volgende dorpen: Grimaud, Port Grimaud, Saint-Tropez, Sainte-Maxime, Cogolin, Ramatuelle…

Goed, dit zijn een paar praktische tips als je je vakantie in Port Grimaud aan het voorbereiden bent.

Nog andere vragen? Aarzel niet om die aan ons te stellen en we geven de antwoorden graag in toekomstige artikelen.