Port Grimaud, winnaar van de beroemde Pavillon Bleu

Met gepaste trots melden wij dat Port Grimaud in mei 2015 de winnaar is geworden van de Pavillon Bleu.

pavillon-bleu-port-grimaud-II-may-2015

Dit label is het symbool van ‘uitzonderlijke milieuvriendelijkheid’. ‘Pavillon Bleu’ werd in 1985 in het leven groepen door het Franse ‘Fondation pour l’Education à l’Environnement en Europe’ en wordt jaarlijks toegekend aan gemeenten en jachthavens die doorlopend inspanningen doen voor een duurzaam toeristisch beleid. 

Afgelopen jaar werd dit ecologische label toegekend aan 396 stranden en 97 jachthavens. In de categorie jachthavens heeft Port Grimaud deze prestigieuze award gewonnen.

Om zover te komen moet er aan wel 35 criteria worden voldaan.

Zoals op de officiële site van Pavillon Bleu wordt uitgelegd “zijn de onderscheiden jachthavens plaatsen waar milieubewustzijn, ook ten aanzien van het water, hoog in het vaandel staan”. De watersporters hebben toegang tot werven waar geen kwalijke afvalstoffen in de natuur verdwijnen, waar afvalwater wordt gezuiverd en ook ander afval zoveel mogelijk wordt gerecycled. In alle gemeenten en jachthavens met ‘Pavillon Bleu’ worden er speciale activiteiten georganiseerd om watersporters en bezoekers bewust te maken van de kwetsbaarheid van het milieu.

Verstandig en verantwoord bouwen, ‘Village Fleuri’ met ‘3 fleurs’, Pavillon Bleu… de gemeente Grimaud en het waterrijke centrum van Port Grimaud gaan dus vol voor duurzaam toerisme dat er voor moet zorgen dat een prachtige omgeving in de toekomst ook prachtig blijft terwijl de bewoners en toeristen van hun droomvakantie kunnen blijven genieten.