Reizen naar Frankrijk en naar Port Grimaud voor de eerste keer

Als je naar Port Grimaud of naar Frankrijk reist voor de eerste keer zijn er hier een aantal handige tips voor u.

Kleding

Wij bevinden ons in een van de meeste zonnige plaatsen in Frankrijk dus u zult zon vinden in de winter en in de zomer. Het kan daarentegen wel degelijk koud worden in de winter dus vergeet niet om uzelf te kleden in laagjes.

Over het algemeen zijn mensen terloops gekleed, zelfs in chique dorpen en steden, zoals Saint-Tropez en Cannes. Echter, wanneer u een wandeling door de straten, moet je om te kleden tot casino’s of gastronomische restaurants voeren.

Praten met Franse mensen

Frankrijk in het algemeen is niet het land waar u de meest Engels sprekers zult vinden, maar we ontvangen miljoenen toeristen elk jaar dus iedereen in de industrie spreekt Engels. Maak je geen zorgen, u zult gemakkelijk in staat zijn om een kopje koffie of een goede maaltijd te bestellen in het restaurant (veel restaurants hebben menu’s in verschillende talen).

Als u Frans zou willen proberen start dan nu met het leren zeggen van Hallo, Dag en Bedankt.

Hallo: bonjour (voor 17:00) of bonsoir (na 17:00)

Dag: au revoir

Bedankt: merci of merci beaucoup (erg bedankt).

We raden u ook aan om een app te downloaden die u in staat stelt om te spreken waarna de app dit automatisch vertaalt en voorleest aan de andere persoon.

U hebt waarschijnlijk gehoord dat wij Fransen ofwel zeggen « tu » of « vous » voor « u » en dit lijkt misschien een beetje intimiderend of verwarrend. Zonder het aangaan van te veel details, gebruik « tu » bij het spreken aan kinderen en « vous » voor iedereen. Enkel de vrienden en familieleden te gebruiken « tu ». En als je nog twijfelt, is het beter om te beginnen met « vous » en wacht voor andere mensen te vragen om te ‘’se tutoyer »(= te zeggen « tu »).

Munteenheid

Onze nationale munteenheid is de euro. Het is hetzelfde als veel landen in Europa wat erg handig is als u ook naar andere nabijgelegen landen wilt reizen zoals Italië bijvoorbeeld.

Taxi’s

Let erop dat de meeste taxi’s geen creditcard accepteren dus zorg ervoor dat je genoeg contact geld van tevoren hebt opgenomen bij een pinautomaat. Als je niet genoeg contact geld bij hebt kunt u de chauffeur vragen om onderweg even bij een pinautomaat te stoppen zodat u alsnog geld kunt halen.

De taxi-industrie is sterk gereguleerd dus de prijs moet voor iedereen gelijk zijn. Dit hangt uiteraard af van het aantal kilometers, de tijd van de dag en het aantal bagagestukken in de kofferbak.

Uber is ook erg populair in Frankrijk dus u kunt ook op hen rekenen als het nodig blijkt.

Fooi

In een bar of restaurant zijn servicekosten automatisch toegevoegd aan de rekening dus een fooi geven is strikt optioneel. (Franse restaurateurs houden van buitenlanders die dit niet weten en doen gouw 15 tot 20% bovenop de prijs). Als je blij bent met de bediening kunt u een euro of twee toevoegen aan het bedrag als u vertrekt.

Er zijn een aantal basisregels voor het bezoeken van Frankrijk. Als u meer informatie nodig heeft of op zoek bent naar een vakantiewoning nabij Saint-Tropez, neem contact met ons op. Wij assisteren u graag.