Uw gezinsvakantie in de buurt van Saint-Tropez

De Golf van Saint-Tropez heeft het hele jaar door een zonnig en warm klimaat en dat maakt het tot een ideale vakantiebestemming, zelfs buiten het hoogseizoen in de zomer. Of je nu komt tijdens de zomervakantie of in het voor- of najaar… dit zijn een vijftal plekken die een bezoek verdienen rond Port Grimaud.

1. De markt van Cogolin

De markt van Cogolin

Ieder dorp heeft wel een eigen markt maar die van Cogolin lijkt vooral het hele gezin te plezieren. Het hele jaar door wordt die op woensdagen en zaterdagen gehouden. In juli en augustus is er ook nog eens een extra avondmarkt van 17:00 en 23:00 uur. Je kunt er gewoon boodschappen doen maar ook leuke cadeaus voor familie en vrienden kopen of gewoon lekker langs de stalletjes slenteren. Laat de kinderen zelf met wat euro’s in hun zak een veilig rondje over de markt maken.

2. Azuur Park

‘Azur Park’ is een pretpark op maar 5 autominuten van Grimaud. Het is dagelijks geopend van april tot september en heeft 35 spannende attracties voor kinderen van alle leeftijden. Breng er eens een middagje door met het hele gezin. Je vindt er ook nog eens twee golfcourses in een decor met préhistorische dieren en een restaurant.

3. De Citadel van Saint-Tropez

De Citadel van Saint-Tropez

Om naar Saint-Tropez te gaan zijn er 3 opties mogelijk: de auto, je eigen boot in je jachthaven in Port Grimaud of de veerboot die bij lekker weer, de hele dag door, vaart tussen Port Grimaud en Saint-Tropez. De Citadel van Saint-Tropez is zeker de omweg waard. Er is nu een scheepvaartmuseum in gehuisvest dat je alles vertelt over de geschiedenis van Saint-Tropez toen het nog maar een eenvoudig vissersplaatsje was. Het gebouw vertelt een verhaal dat zowel kinderen als volwassenen zal boeien. En dat alles voor maar €3,- . Je mag het zeker niet overslaan.

4. Het kasteel van Grimaud

Het kasteel van Grimaud

Als je toch door de haven dwaalt, raden we je dringend aan om het kasteel in ons mooie Grimaud te bezoeken. Het dateert uit de 11e eeuw en werd daarna vele malen herbouwd. Je hebt er een prachtig zicht op de Golf van Grimaud die later de Golf van Saint-Tropez werd genoemd. De locatie is ideaal voor fotografen die er de zonsopgang of zonsondergang willen vastleggen.

In de zomerperiode worden er bij het kasteel ook openluchtvoorstellingen gegeven.

Het is een ideaal gezinsuitje met de auto.

5. Het strand van Port Grimaud

Het strand van Port Grimaud

Als we het hebben over een vakantie aan de kust, mogen we het strand niet overslaan en zeker niet dat van Port Grimaud. Het is niet alleen erg mooi maar ook nog eens vrij van massatoerisme want het is alleen lopend te bereiken. Het is wel even sjouwen met de strandspulletjes door de straten van Port Grimaud maar dan ontdek je ook iets wat elders alleen met een kaarsje te vinden is. Je wordt beloond met het rustigste en meest ongerepte strand met een helderblauwe zee. Wat een heerlijke luxe!

Dus… booteigenaar of niet: er zijn allerlei heerlijke uitstapjes voor ieder gezin mogelijk.