Villa’s in Port Grimaud

Villa Port Grimaud

In de zomerperiode komen er steeds vaker mensen op kantoor of bellen ons voor informatie over de huur of aankoop van een villa.

Als onroerend goedexperts in Port Grimaud gedurende bijna 20 jaar, proberen wij er iedere keer weer achter te komen wat onze klanten bedoelen met de term ‘villa’, maar je dient te weten dat die benaming hier niet met de officiële definitie overeenkomt.

Kijken we op Wikipedia, dan is de algemene definitie van het woord: “een groot woonhuis, vaak voor vakantiedoeleinden of ontspanning”.

Zeker, de uitdrukking ‘groot’ past bij die uitleg. In Port Grimaud hebben we het dan over een woning van meer dan 80m².

En als we praten over die soorten accommodatie in Port Grimaud dan hebben we het over de typen ‘Pêcheurs’, ‘Portales’ en ‘Borderives’.

Huis met Aanlegplaats

Afgezien van de oppervlakte (je kunt op onze website zoeken op de verschillende afmetingen), denken we in dat geval te weten dat je op zoek bent naar een echt ‘uitzonderlijke’ huur- of koopwoning. En dan nog zijn dat subjectieve criteria, maar in de meeste gevallen gaat het om een meer dan gemiddeld grote woning dan wel een woning die in ieder geval aan één zijde groot oogt, gezien de afwijkende vorm in vergelijking met de meeste andere woningen in Port Grimaud.

Andere criteria betreffen de aanwezigheid van een garage naast de woning (in dat geval hoef je de auto niet op parking bij de ingang van het dorp te laten staan) of een zwembad.

Tussen de villa’s die wij momenteel beschikbaar hebben, raad ik je aan eens een blik te werpen op die villa van 500m² met een aanlegsteiger van 25m. of dit prachtige huis van 120m² met een aanlegplaats van 12m, zwembad en terrassen of anders die uitzonderlijke woning met 4 kamers en een dubbele aanlegsteiger.

En als een ‘villa’ voor jou een huis betekent om echt vakantie te vieren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, want wij hebben zeker het object waar je van droomt. 🙂