De kerk van Port Grimaud

De oecumenische kerk van St. Franciscus van Assisi ligt in het hart van Port Grimaud.

Het is het werk van François Spoerry, die ook de stad ontworp en die hier ligt begraven.

françois spoerry's vault

Sommigen van jullie zullen een gelijkenis zien met de fort kerk Notre-Dame-de-la-Mer van Saintes-Maries-de-la-Mer. Dat de structurele keuze was vanwege de vele aanvallen van piraten van de 9de eeuw, de eerste dag van de bouw van deze andere Provençaalse kerk. De kerk van St. Franciscus van Assisi in Port Grimaud werd gebouwd tussen 1969 en 1973 en is onderdeel van het culturele en architecturale erfgoed van de Camargue en Provençaalse kerken.

Church in Camargue

De architect die de kerk bouwde met zijn eigen geld wilde dat het zonder versiering zou zijn maar voor mensen om na te denken. De naaf is zo’n dertig meter lang.

altar church of port grimaud

Autel de l'église Saint-François d'Assise

Met uitzicht op de zee kunt u het unieke gebrandschilderd glas van de kerk zien, gemaakt van 25 stuks elk een fase van de zon van zonsopgang tot zonsondergang te bewonderen.

stained glass windows by Vasarely

25 glas in lood ramen door Victor Vasarely: van zonsopgang tot zonsondergang

De glas in lood ramen werden ontworpen door de Frans-Hongaarse kunstenaar Victor Vasarely.

stained glass windows seen from the outsid

De kerk heeft haar voeten in het water aan beide kanten en is gekroond met een ijzeren campanile die de bronzen klok ondersteunt.

De kerk van Port Grimaud

De kerk is oecumenische, wat betekent dat het voert de ceremonies van de verschillende onderdelen van het christendom, met inbegrip van katholieke en protestantse ceremonies.

Het is eigendom van de bewoners. Zijn zorg was toevertrouwd aan een Concilie, bestaat de helft van de katholieken, de helft van de protestanten en een vertegenwoordiger van de mede-eigenaars.

Massa wordt zelden gevierd in de kerk van St. Franciscus van Assisi. Het duurt meestal plaats op St. Michael’s kerk in het dorp Grimaud.

Wij nodigen u allen om de wenteltrap beklimmen, zodat u alle genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op Port Grimaud in zijn geheel.

Canalis in Port Grimaud

Port Grimaud

view from the church of port grimaud

Panorama église

luxury boats in Port Grimaud