Een weekend in Port Grimaud: wat gaan we doen en bekijken met de kinderen?

Plannen om binnenkort met het hele gezin de Côte d’Azur te bezoeken? Waarom niet een weekend met de kinderen naar Port Grimaud en daar alle facetten van ons ‘Provençaals Venetië’ ontdekken? Trakteer je dierbaren op een weekenduitje of een hele week met het gezin. Ga aan de wandel en verken de straatjes van het middeleeuwse Port Grimaud… het Provençaalse Venetië zal uw hart veroveren.

Goed om te weten

Port Grimaud maakt deel uit van de gemeente Grimaud in de Var. In het hart van de Golf van Saint-Tropez trekt dit waterrijke stadje steeds meer toeristen uit de hele wereld aan die op zoek zijn naar ontspanning en rust. Het dient vermeld dat de stad in 1966 voor een groot deel werd ontworpen door de architect François Spoerry uit Mulhouse die verliefd was op de zee. Vanaf juli 1967 werden de eerste huizen opgeleverd en dat ging door tot het begin van deze eeuw. Sindsdien zijn talloze Franse- en buitenlandse toeristen ook verliefd geworden op deze typische en unieke stad. Dit komt tot uiting in het voetgangersgebied en de grachten, maar ook in de restaurantjes aan de waterkant, de bruggetjes en de prachtige uitzichten, bloemen en natuurstenen. Port Grimaud is een architectonisch hoogstandje van grote schoonheid dat je tenminste één keer in je leven moet hebben bezocht. Het stadje werd in 2002 opgenomen in het ‘Erfgoed van de 20e eeuw’ en je bent er helemaal op je gemak en zult er zeker vele mooie momenten met je gezin gaan beleven. Ga dus eens een weekend op stap in Port Grimaud!

Om dan niets te missen geven wij je een overzicht van de bezienswaardigheden en activiteiten.

Wat te bekijken en te doen met het gezin tijdens een weekend in Port Grimaud?

Allereerst is het goed om te weten dat de stad is ingericht met veel gemeenschappelijk eigendom en dat zorgt er voor dat alles goed blijft onderhouden. Voor een bezoek aan het centrum van de stad is het raadzaam om je auto op de parkeerplaats buiten de stad te parkeren. Je kunt dan de stad het best te voet of per boot gaan verkennen. Inderdaad… de boot is ideaal om Port Grimaud helemaal te verkennen. Een feest voor kinderen en volwassenen. Het is goed om te weten dat er op meerdere plaatsen elektrische bootjes tot je beschikking staan. En dat is niet alles… sla de ‘must see’ toeristische bezienswaardigheden zeker niet over zoals het klooster van de kathedraal van Fréjus (geklasseerd als historisch monument), de dorpjes Gassin en Tourtour (beide worden gezien als de mooiste dorpjes in Frankrijk), het massief van Maures (geweldig mooie plek voor natuurliefhebbers) en zeker ook de vele parken en tuinen waar de kleintjes heerlijk kunnen ravotten. Kunnen we je dus verleiden voor een gezinsuitstapje in Port Grimaud?