Onroerend goed kopen in Port Grimaud als men geen Frans ingezetene is

Je wilt een tweede huis in Frankrijk kopen het is de eerste keer dat je gaat investeren in onroerend goed buiten je eigen landsgrenzen?
Wees gerust: of je nu Engels, Amerikaans, Zwitsers, Belgisch, Italiaans, Duits of Nederlands bent (we slaan andere nationaliteiten over, maar dit zijn de meest voorkomende nationaliteiten met onroerend goed in Port Grimaud), ons team gaat je in alle rust begeleiden bij een transactie.

French Venice - Port Grimaud, Provence, France

Weet dat ons team is opgeleid aan de allerbeste Franse managementscholen en ook meertalig is. Wij kunnen je dus helpen om je te oriënteren bij je zoektocht in je eigen taal of anders in het Engels. Daarbij komt dat bijna de helft van de huizenbezitters in Port Grimaud buitenlander is (vaak Europees). Wij assisteren dus bijna dagelijks bij transacties door buitenlanders.

Bij Boutemy Immobilier ben je in goede handen!

Eerlijk gezegd: als je niet de Franse nationaliteit hebt, gaat het kopen van onroerend goed in Port Grimaud niet veel anders dan het kopen van een huis of appartement in eigen land.

Toch willen we je graag enkele bijzonderheden verduidelijken die zijn verbonden aan de aankoop van onroerend goed in Frankrijk.

We brengen je in contact met een fiscalist in het Franse recht.

Bij de aankoop van je vakantiewoning in de Golf van Port Grimaud, heb je misschien een hypotheek nodig. Als dat het geval is, doen de meeste van onze kopers dat in eigen land.
Wil je een lening aangaan in Frankrijk dan brengen wij je graag in contact met een lokale bank waar wij alle vertrouwen in hebben.
In alle gevallen brengen we je in contact met een Franse fiscalist.
Dat is verplicht als je van buiten de EU komt en sinds 1 januari 2015 facultatief als je uit een EU-land komt. Ook als je niet belastingplichtig bent raden we je dringend aan om dat toch te doen.

Wij regelen op jouw verzoek de aansluiting op water, gas en licht

Onze bemoeienis houdt niet op bij het ondertekenen van de verkoopakte. Op jouw uitdrukkelijk verzoek (zonder dat kunnen we niet), verzorgt Boutemy Immobilier ook de annulering van de lopende abonnementen bij de nutsvoorzieningen van de oude eigenaar en sluit namens de nieuwe eigenaar nieuwe abonnementen af.
Tussen staats- en particuliere bedrijven is het altijd lastig kiezen en het kost tijd. Maar wij doen het graag voor je.

Je hebt inmiddels begrepen dat Boutemy het beste voorheeft met zowel Franse – als buitenlandse klanten. Onze talenkennis, onze kennis van de onroerend goedmarkt in de streek en die van de Franse overheid maken het ons mogelijk om je aankoop zo goed mogelijk te begeleiden.

Je kunt ons verkoopaanbod in de Engelse taal terugvinden op www.boutemy.co.uk
en in het Frans, Duits, Nederlands, Spaans en Italiaans op onze site www.boutemy.net. Klik daarvoor op de nationale vlag naar keuze, rechts op het scherm.